Uendelige muligheder med affiliate marketing

Samarbejder med erhvervsdrivende giver den teoretiske undervisning en mere praksisnær vinkel og er en uvurderlig mulighed for at netværke. Vi forsøger at lære af de bedste og Rito.dk har helt styr på affiliate-marketing, så derfor satte vi et møde op hvor Rito.dk kunne dele ud af deres viden samtidig med at de kunne få lov til at danne sig et indtryk af de studerende. Det kunne jo være at der gemte sig en fremtidig medarbejder i flokken.

Rito.dk har været på en vild og spændende rejse over årene og tæller i dag 70 ansatte hvoraf de 40 er fuldtidsstillinger. Rito.dk har blandt andet vundet to Gazelle-priser og flere e-handelspriser.

Affiliate marketing

En af Rito.dk’s opskrifter på succes er affiliate-marketing. Affiliate-marketing er en markedsføringsmetode, hvor affiliate-partnere reklamerer for produkter via egne kanaler. Affiliate-parterne indsætter links fra de webshops, de reklamerer for, og opnår til slut en aftalt kommission pr. køb fra disse links.

Vi bliver alle i et eller andet omfang påvirket af affiliate-marketing i vores daglige færden på sociale medier, når vi læser blogs eller sammenligner priser på nettet. Det, der måske er mindre kendt for forbrugeren, er detaljerne i et affiliate-samarbejde og omfanget af det.

Dennis har i flere år gjort meget ud af opbygge gode relationer og samarbejder med Rito.dk’s affiliate-partnere. Dette arbejde har Kasper i dag overtaget og arbejder nu fuldtid med udviklingen af Rito.dk’s fremtidige strategier indenfor affiliate-marketing samt vedligeholdelse af de eksisterende samarbejder.

Kasper gav os et indblik i nogle af Rito.dk’s aktuelle affiliate-samarbejder og hvilke resultater der er opnået med disse.

Opgaveløsning for Rito.dk

I vores fag, Advanced Digital Marketing, arbejder vi aktivt og praksisnært med forskellige typer online-markedsføring. Fredag d. 5. december 2020 var vi så heldige at have besøg af Dennis Drejer fra Rito.dk og hans affiliate-ekspert Kasper Toxvig.

Dennis gav os først et indblik i Rito.dk’s historie, der starter for 7 år siden med en ung fyr, der brænder for onlinesalg, finder en niche i markedet og nu er kendt som Kongen af Garn.

Udover den teoretiske undervisning om affiliate-marketing, giver besøget fra Rito.dk os en mere hands-on tilgang til disciplinen, da Kasper til slut ved besøget præsenterer os for tre opgaver. Opgaverne omhandler bl.a. Rito.dk’s fremtidige affiliate-samarbejder og løses i forskellige projektgrupper. Løsningsforslagene bliver senere præsenteret for Rito.dk, hvilket giver en større motivation, end hvis arbejdet blot er til internt brug på holdet.

Vi ser frem til endnu engang at have Rito.dk’s eksperter med ombord, når løsningsforslagene skal præsenteres, og takker for et indsigtsfuldt besøg.

De tre opgaver vi fik tildelt

N

Kom med bud på nye affiliatesamarbejder.

N

Lav et forslag til en anderledes måde at kickstarte affiliates på.

N

Lav et forslag til en affiliate konkurrence der både tilgodeser nye og eksisterende affiliates.