Introuge

Den første uge for nye studerende på Dania i Skive er lig med introuge. Normalt byder denne uge på sjove aktiviteter på tværs af uddannelserne, teambuilding øvelser og en ryste-sammen tur til Stoholm. Men sådan skal det ikke være i år. På grund af de nuværende corona-restriktioner måtte Dania tænke ud af boksen for at sammensætte en anderledes introuge. Vi ved hvor vigtig det er med en god start på uddannelsen, fortæller underviserne. Det er vigtigt for de studerendes gennemførelse og trivsel, at de får en god start og lærer hinanden godt at kende. Heldigvis kom Micheal fra Skive Festival på banen med et spændende oplæg til de studerende. Skive Festival står med en rækker udfordringer i fremtiden, som de ønsker at få nogle innovative forslag til at løse.

Corona-sikker festival

En af de udfordringer som fylder rigtig meget for Skive Festival er, hvordan de i fremtiden kan afholde festival i en verden, der er præget af Corona. En af de mere skæve bud, var en foranstaltning, som bedst kan beskrives som en ølhat med mundbind. Her kan man drikke fadøl gennem et sugerør samtidig med at man bærer mundbind. Et andet forslag er et Corona-kit, som skal udleveres til alle festivalgæster. Kittet indeholder bl.a. mundbind med festivalens loge, håndsprit og en batch, som på en sjov måde opfodrer til at overholde restriktionerne.

Tiltrække det modne publikum

Skive Festival oplever at det modne publikum udebliver, og mange kommer sent på pladsen. Derfor vil de gerne have ideer til, hvordan de kan tiltrække 35+ til festivalen, og få dem til at komme tidligere på pladsen. Et af forslagene er at genoplive diskotek Chaplin og lave re-union fester. Tanken bag er, at det skal vække nostalgi blandt målgruppen, som tænker tilbage på deres ungdom. Via sociale medier skal målgruppen opfordres til at mødes med deres gamle gymnasie- eller handelsskoleklasse eller soldaterkammerater.

En grønnere festival

En anden udfordring for Skive Festival er de store mængder affald som bliver skabt, og de bruger mange ressourcer på at rydde op under og efter festivalen. Et af forslagene til at skabe en grønnere festival med mindre affald, er gennem nudging. Ved nudging inspirerer man mennesker til at ændre deres adfærd. Tanken er at gøre det lettere og sjovere for rygerne at skodde deres cigaretter. Det vil man gøre ved at designe askebægere, som er lettere at få øje på og ved at lave stemmebokse, hvor man kan afgive en stemme med sit skod.

Underviserne siger

Underviserne er glade for endelig have de studerende tilbage på campus. Der har været så tomt under nedlukningen i foråret, og vi er bare glad for, at her er liv igen. Vi har gjort os umage for at alle restriktionerne overholdes, så de studerende trygt kan færdes på campus. Der blev arbejdet i mindre projektgrupper, og det har resulteret i både spændende og skæve bud på Skive Festivals udfordringer. Hver gruppe har fremlagt deres forslag for en jury bestående af undervisere og Michael fra Skive Festival. Forslagene blev bedømt ud fra kreativitet, levedygtighed og teamwork.

De studerende siger

De studerende fortæller, at det har været en sjov uge. Den blev afsluttet med grillpølser i gårdhaven og fredagsbar opdelt i zoner. Randi fra E-handel fortæller: “Selvom alle på holdet kommer med vidt forskellige baggrunde, har vi alle kunne bidrage med ideer. Vi har både grinet og arbejdet seriøst med projektet. Det er altid sjovt at arbejde med innovation, og når det samtidig er virkelighedsnært, så giver man den en ekstra skalle. Vi har selvfølgelig ikke lært hinanden at kende på tværs af holdene, men alt i alt har det været en god uge. Nu glæder jeg mig bare til at komme rigtig i gang med studiet.”

Vil du vide mere om hvad de studerende arbejder med på uddannelsen?

Følg med når de studerende løbende skriver blogindlæg, hvor de deler ud af deres viden.

Derfor skal du bruge storytelling

Fordele ved Paid social

4 tips til succes med online content