Etablering af egen webshop

Det første større praktiske projekt på e-handelsuddannelsen foregår i en kombination mellem to fag: E-handelsteknologier og Digital forretningsforståelse. Formålet med dette projekt er at blive klogere på hvordan man opbygger en webshop på egen hånd og opnå en forståelse af forretningsforståelse indenfor den digitale verden.

Vi har løbende gennem hele projektperioden arbejdet med den samme case som var valgfri. Nogen har arbejdet med eksisterende virksomheder, mens andre har lavet en helt ny business case.

Vi har lavet webshops med alt lige fra abonnementsløsning til kvindernes menstruation, datekits, kreativ hobby, bageartikler, billetkøb til vinterbadning osv.

Vi har arbejdet i forskellige shopsystemer, da dette også var valgfrit. Den største udfordring i forløbet var, at lære at arbejde med de forskellige shopsystemer, men det har været utroligt gavnligt at få hands-on erfaring med at lave en webshop fra bunden.

Digital forretningsforståelse

Vi har lært en masse omkring digital strategi, pris- og kampagnestrategi, den digitale kunderejse og at lave situationsanalyser. Det er et spændende fag, hvor vi har fået indsigt i en masse e-handelstendenser. Vi har arbejdet med cases såsom Arla Click&Cook og Bodystore. Lovgivning på e-handelsområdet har også været en stor del af undervisningen. 

E-handelsteknologier

I faget E-handelsteknologier har vi arbejdet med valgfrie shopsystemer og tredjepartsintegrationer. Det har været en lang og lærerig proces at sætte sig ind i et nyt shopsystem. Alle shopsystemer har deres fordele og ulemper og det har været spændende at få indblik i disse, så det er lettere for os at træffe en kvalificeret beslutning senere i vores arbejdsliv. 

Eksamen 

Til eksamen blev vi udprøvet i begge fag. Vi afleverede en skriftlig refleksionsopgave, samt vores webshop som praktisk produkt. Til eksamen skulle vi forsvare begge det samt vise vores teoretiske viden indenfor de to fag. Det var vigtigt at vise sammenhængen mellem den digitale forrentningsforståelse og hvordan vi reelt havde implementeret dette på webshoppen. 

Eksempler fra opgaverne

Resultat af dette projekt blev en masse webshops. Nedenfor kan du få et indblik i temaerne for disse webshops.