4 tips til succes med online content

Journalisten Anne-Mette giver 4 konkrete skrivetips til hvordan du kan forbedre dit content.

I denne artikel får du det bedste fra journalisten Anne-Mette’s præsentation, som hun holder for de studerende på e-handelsuddannelsen på Dania Skive.

Nedenfor får du konkrete tips til hvordan du forbedre dit content. Du kan bruge de gode råd i dit arbejde med sociale medier, nyhedsbreve og meget mere!

Der er også en lille video fra oplægget med Anne-Mette nederst på siden.

Kickstart din tekst

At skrive er et håndværk, som man er nødt til at arbejde med for at blive bedre. Hvis det er svært at komme i gang med en artikel eller tekst, så start med at skrive “Jeg vil fortælle dig, at…” og skriv, hvad du har i tankerne. Fjern derefter “Jeg vil fortælle dig at..” og se på teksten. For hej! Nu har du en tekst! Og måske er det endda en temmelig god en, der bare har brug for et par justeringer for at være perfekt.

Husk hundens navn

Har hunden et navn? Spørg altid, om hunden har et navn, hvilken race det er, dens alder og få så mange detaljer som muligt. Skriv aldrig bare om en tilfældig hund. Det samme princip gælder for gode tekster. Hvorfor? Fordi det er vigtigt at være så konkret og præcis som mulig, hvis du vil have folk til at lægge mærke til dig eller dine produkter. Fremhæv de unikke detaljer, der får dit produkt til at skille sig ud. Jeg har fx kat.

Drop kreativiteten

Skriv det, som det er. Skriv noget, der er let at afkode. Folk har meget travlt, og ingen bruger tid på at fortolke noget. Især ikke på sociale medier, hvor vi bruger 1,7 sekunder pr. opslag. Så gør det let for dig selv og dine følgere, og sig det som det er … og arbejd mere med at være så specifik og konkret som muligt snarere end kreativ og genial. Du vil bliver overrasket over hvor stor effekt det har. 

Skriv i nutid

Skriv ikke om ting, der er sket. Skriv det i stedet, som om det sker lige nu. At lade en læser opleve noget sammen med dig virker meget mere fængslende. Prøv at gennemgå det seneste, du har skrevet. Er det skrevet i nutiden? Hvis ikke, skriv det om og bemærk forskellen. Eksempel på nutidsformulering: Jeg ser en hund løbe efter en mand. Han løber virkelig stærkt, for hunden er tæt på at fange ham. Stakkels fyr.

Den korte opsummering

N

Skriv noget, der er let at afkode.

N

Gør dine tekster nærværende og fængende.

N

Brug detaljer som bidrager til en unik historie.